Toiminnot

Omien osoitteiden tuki ja SSL-yhteydet käyttöön n3-järjestelmään

Omien selkokielisten osoitteiden tuki

n3-järjestelmässä on nyt tuki käyttäjien määrittämille pysyville osoitteille (URI). Katso selventävä esimerkki alla:

Ennen linkit kotisivuille näyttivät tältä:
sivusto . fi/index.php?id=nfoweiubgfw4

Nyt linkit näyttävät tältä:
sivusto . fi/tuotteet

Eli teidän on nyt mahdollista määrittää sivukohtaisesti niin monta omaa linkkiä kuin haluaa, eli esim.
sivusto . fi/tuotelista
sivusto . fi/tuotekatalogi

Nämä osoittaisivat siis samalle sivulle kuin tuo aiempi linkkikin.

Oman linkin määritys kannattaa silloin erityisesti kun halutaan markkinoida jotain erityistä sivua vaikka sosiaalisessa mediassa (Facebook, Twitter jne), esim.
sivusto . fi/kampanja
tai
sivusto . fi/kilpailu

Lisäksi, että sivujen nimiä voidaan lyhentää ja linkkejä selkeyttää, niin vanhat linkit automaattisesti muunnetaan sivun nimen mukaan vastaaviksi osoitteiksi, esim. "Kotisivuja päivitetty" -uutissivu muuttuukin muotoon:
sivusto . fi/kotisivuja_paivitetty

Tämä muunnos on myös hyödyksi hakukoneissa
(esim. Google tai Yahoo), eli hakukonenäkyvyys ja sijoitukset hauissa paranee, kun sivujen linkeissäkin on hakusanoja esillä.

Linkkejä pääsee muuttamaan artikkeleista kirjautumisen jälkeen "Muuta sijoitusta ja asetuksia" kohdasta "
Pysyvät linkit / URI:t" kohdasta. Uutta artikkelia luodessa myös vastaava kohta löytyy "Pysyvät linkit / URI:t", josta linkkejä pääsee lisäämään. Linkit ovat lyhemmässä muodossa, eli jos haluat lisätä tuotteet sivun, niin kirjoitat vain tuotteet, jolloin linkiksi syntyy sivusto .fi/tuotteet

Huom! Hakukoneet arkistoivat kaikki linkit ja näin ollen linkkien poisto aiheuttaa sivulle tullessa 404 sivua ei löydy -virheen, joten on suositeltavaa, ettei vanhoja linkkejä poisteta, ellei kyseessä ole esim. joku toistuva tapahtuma tai sitten "vanhaksi" mennyt kampanja tai kilpailu.


Suojatut SSL-yhteydet

Otimme kaikille asiakkaille, jotka omistavat verkkotunnuksen (eli domainin) käyttöön SSL suojauksen. Nyt kirjautuessa käyttäjät ohjataan verkkotunnuksen suojatulle sivulle, eli esimerkiksi ennen kirjauduttiin https ://nettisaitti . fi/sivusto . fi osoitteeseen (joka oli myös suojattu) ja nykyään kirjaudutaankin https ://sivusto . fi sivustolle. https:// -alku osoitteessa kertoo SSL-suojauksen olevan käytössä.

Tämä muutos on tehty turvaamaan kotisivujen näkyvyys hakukoneissa (Google, Yahoo, Bing) ja turvaamaan myös toimivuus ja tietoturvaluokitus Chrome tai Firefox selaimilla. Lisäksi muutos tukee uutta EU:n GDPR-tietoturva-asetusta, koska sivuston käyttäjät voivat nyt lähettää tietonsa salatun yhteyden yli, eli esimerkkinä verkkokyselyn täyttö sivustolla, jossa tarvitaan lähettää henkilökohtaisia tietoja.